Püf Noktaları

Annemin senelerdir gerek gazetelerden gerekse yemek dergilerinden özenle kesip biriktirdiği mutfak sırlarını sizinle paylaşıyorum.
  • Herhangi bir sebze pişirirken, içine atılan bir adet defne yaprağı, hem sebzeye lezzet verir, hem de hazmı kolaylaştırır.
  • Ayva ishali keser, mide ve bağırsakları kuvvetlendirir, ince bağırsaklardaki iltihabı alır ve kanı temizler.
  • Haşladığınız ya da kavurduğunuz et hala muhafaza ediyorsa, 2-3 yemek kaşığı sirke katın.
  • Mısırı haşlarken tuz atarsanız sertleşir ve pişirme süresi uzar. Ama 1 yemek kaşığı limon suyu eklerseniz rengini korumuş olursunuz.
  • Eti kızartırken, tavaya bir parça biberiye dalı ve 2-3 diş sarmısak koyarsanız, bitkilerin aromalarının ete geçmesini sağlarsanız.
  • Kızartılacak etleri bir kuru soğan rendesi, zeytinyağı, 2-3 yemek kaşığı sirke, tuz ve karabiberli sosla marine edin.
  • Balığın taze olup olmadığını anlamak için parmağınızla karnına bastırın. Çukurluk hemen düzeliyorsa balık taze demektir.
  • Balığı satın aldıktan hemen sonra temizleyip yıkayarak kurulayın ve buzdolabında saklayın.
  • Komposto yaparken taze meyve kullanacaksanız önce şekerli suyu kaynatıp meyveyi sonra ilave etmeniz gerekir. Böylece meyveler dağılmaz.
  • Bisküvi kutusuna koyacağınız birkaç kesme şeker bisküvilerin daha taze kalmasını sağlar.
  • Hazırladığınız sarımsaklı yoğurt arttıysa, bunun içine salça ve baharatlar ilave ederek sosa çevirebilir, tavuklara bulayıp fırınlayarak kullanabilirsiniz.
  • Tereyağını tavaya koyduktan sonra bir damla zeytinyağı damlatmanız tereyağının yanmasını engeller.
  • Omlet yaparken çırpılmış yumurtaya 2-3 çorba kaşığı süt eklemeniz hem yumurtaların daha çok kabarmasını sağlar, hem de yumurta kokusunu azaltır.
  • Balın özel kıvamını korumak için oda sıcaklığında saklamanız gerekir. Asla buzdolabına koymayın. Eğer bal şekerlenmişse bal kavanozunu sıcak su içerisinde bir süre bekletmeniz yeterlidir.
  • Soyulmuş çiğ patatesleri kızartmadan önce yarım saat soğuk suda bekletmeniz patateslerin daha çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.