1 Haziran 2010 Salı

Soslu patlıcan kızartması



Malzemeler

3 adet orta boy patlıcan
1 şişe soda
1 çay kaşığı tuz
boza kıvamına gelinceye kadar un
( yaklaşık 2-3 çorba kaşığı)
kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:
Patlıcanların kabukları bir sıra kabuklu bir sıra soyulmuş şekilde soyulur ve yarım saat tuzlu suda acı suyu çıkması için bekletilir. Patlıcanlar süzüldükten sonra kağıt havluyla kurulanır ve birer cm kalınlığında dilimlenir. Soda, un ve tuz büyük bir kapta boza kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Patlıcanlar kaba eklenerek bu sosa bulanır ve önceden kızdırılmış yağda önlü arkalı kızartılarak servis yapılır.

Not: Fazla yağını emmesi için, patlıcanlar üzerine kağıt peçete konmuş bir tabağa çıkartılır. İsteğe göre yanında sarmısaklı yoğurt ile servis yapılır.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu gadget'ta bir hata oluştu