2 adet sivribiber
2 adet domates
100 gr. çemensiz pastırma
100 gr. kaşar peyniri rendesi
2 yufka
Sosu için:
1 çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı su
Üzerine:
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Yapılışı:
2. Sivribiberler ince ince doğranır. Domateslerin çekirdekleri alındıktan sonra kabuklarıyla birlikte küp küp doğranır. Küçük küçük didilen pastırmalar, sivribiber ve domates ile harmanlanır. Hazırlanan harç yufkanın ortasına şerit şeklinde konulur. Üzerine kaşar rendesi serpildikten sonra iki yanından kapatılır. Diğer iki yanıda sos ile biraz ıslatılır ve kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpildikten sonra 175 derecede önceden ısıtılmış fırında alt-üst kızarana kadar pişirilir.
- Sıvıyağ ile su çırpıldıktan sonra yufkalar teker teker harç ile ıslatılır. Aşağıdaki resimdeki gibi 2 yufka üst üste dizilerek iki yanından kapatılır.
2. Sivribiberler ince ince doğranır. Domateslerin çekirdekleri alındıktan sonra kabuklarıyla birlikte küp küp doğranır. Küçük küçük didilen pastırmalar, sivribiber ve domates ile harmanlanır. Hazırlanan harç yufkanın ortasına şerit şeklinde konulur. Üzerine kaşar rendesi serpildikten sonra iki yanından kapatılır. Diğer iki yanıda sos ile biraz ıslatılır ve kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpildikten sonra 175 derecede önceden ısıtılmış fırında alt-üst kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder