31 Ocak 2011 Pazartesi

Deniz börülcesi



Malzemeler

2 demet deniz börülcesi
2 diş sarmısak (rendelenmiş)
1 limon
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke

Yapılışı:
Deniz börülceleri bol suda bekletilip yıkanır. Tencerede kaynamakta olan suya atılır ve 15 dakika pişirilir. (Deniz börülceleri doğal olarak çok tuzlu olduğu için suyuna yada sosuna hiç tuz ilave etmeden yiyebilirsiniz) Suyunu süzdürdükten sonra teker teker köklerinden tutup yeşil kısımları kılçıklarından sıyrılarak temizlenir. Sarmısak, zeytinyağı,limon ve sirke ile hazırladığımız sosla karıştırılıp, buzdolabında 1 saat bekletildikten sonra servis yapılır.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu gadget'ta bir hata oluştu