18 Ocak 2011 Salı

Pazılı mercimek çorbası




Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek (yıkanmış, süzülmüş)
1 adet büyük boy kuru soğan
7-8 yaprak pazı
2 adet tavuk bulyon
8 su bardağı su
2 yemek kaşığı pirinç
3 yemek kaşığı ince köftelik bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığ biber salçası
Tuz, karabiber (tavuk bulyon ve salçanın tuzu bana göre yeterli oluyor, ilave tuz koymuyorum)

Sosu için:
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı tereyağı
pulbiber
nane
Yapılışı:
Pazı yaprakları yıkanıp ince ince doğranır. Soğanlar yemeklik küçük küçük doğrandıktan sonra, az zeytinyağı ilave edilerek salçayla birlikte kavrulur. 8 bardak kaynar su, mercimek, pirinç, tavuk bulyon, pirinç, tuz, karabiber ilave edilir ve 15-20 dakika arada karıştırılarak pişirilir. Pazı ve bulgur eklendikten 10-15 dakika sonra ocaktan alınır. Rendelenmiş sarmısak, tereyağı, pulbiber ve nane bir tavada 1-2 dakika kızdırılır ve çorbaya dökülür. Karıştırıldıktan sonra servis yapılır. (Çorbanın kıvamı koyu olursa sıcak su ilave ederek biraz sulandırabilirsiniz)

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder