9 Ocak 2011 Pazar

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası


Malzemeler

2 paket brüksel lahanası (yaklaşık 1kg)
2 adet havuç, 1 adet kabak (şerit şerit, 3-4 parmak uzunluğunda doğranmış)
1 adet yemeklik soğan
2 diş sarmısak 
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım çay bardağı su
1 limon suyu
2 adet kesme şeker
tuz

Yapılışı:
Yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş sarımsak ve havuç zeytinyagı ile birlikte kavrulur. Brüksel lahanaları,tuz ve şeker ilave edilerek 2-3 dakika kadar sotelendikten sonra su eklenerek kapağı kapatılır. 5 dakika sonra kabaklar eklenir. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte (ocağın kahve gözünde) pişirilir. Tencerede soğutulduktan sonra borcama alınır, üzerine limon suyu gezdirilip, servis yapılır.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder