6 Ocak 2011 Perşembe

Ezogelin Çorbası


Malzemeler

1 su bardağı yıkanmış kırmızı mercimek
1 adet yemeklik soğan
yarım kahve fincanı pirinç
1 yemek kaşığı margarin
1 adet et bulyon
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
6 bardak su
1,5 çay kaşığı nane
1/2 çay kaşığı pul biber
tuz

Yapılışı:
Yemeklik doğranmış soğan, margarin ile birlikte kavrulur. Domates ve biber salçası ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Nane ile 1-2 dakika kavrulduktan sonra sıcak su eklenir. Mercimek, pirinç, et bulyon, pul biber ve tuz ilave edilerek mercimek ve pirinçler iyice yumuşayana kadar ara ara karıştırılarak pişirilir. (Çorbanız koyu olursa biraz sıcak su ekleyerek istediğiniz kıvama getirebilirsiniz)

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder