6 Temmuz 2010 Salı

Mantarlı tavuk sote

Malzemeler


500 gr. tavuk göğüs eti 
2-3 adet sivribiber
10-15 adet mantar (yıkanmış ve dörde bölünmüş)
1 adet orta boy soğan
1 domates (küp küp doğranmış)
2 diş sarmısak
1 kaşık biber salçası
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Kekik
Karabiber
Tuz

Yapılışı:
Kuşbaşı kesilen tavuk göğüsü sıvıyağda beyazlaşıncaya kadar kavrulur. İnce ince kıyılmış soğan ve sivribiberler eklenerek 5-10 dakika kavrulmaya devam edilir. Salça ve domates tavuklar ile iyice karıştırıldıktan sonra mantar, kekik, karabiber, tuz ve yarım bardak su eklenerek 20-25 dakika pişmeye bırakılır

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder