12 Temmuz 2010 Pazartesi

Zeytinyağlı taze fasulye


Malzemeler

1 kilo taze fasulye
2 yemeklik soğan
3 domates
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak (temizlenmiş ve ikiye bölünmüş)
2 çay kaşığı tuz
2 adet kesme şeker

Yapılışı:
Fasulyelerin kenarlarındaki kılçıklar temizlenir. Fasulye enli ise boydan ikiye bölünür ve yıkanır. Yemeklik doğranmış soğanlar zeytinyağı ile 2-3 dakika kavrulduktan sonra fasulye, domates, sarmısak, zeytinyağı, tuz ve şeker eklenir. 15 dakika arasıra karıştırılarak fasulyelerin rengi değişinceye kadar pişirilir. Üzerine yarım su bardağı kaynar su ilave edilerek 40-45 dakika kısık ateşte pişmeye bırakılır. Piştikten sonra aynı tencerede kapağı kapalı olarak soğutulduktan sonra servis yapılır.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder