12 Temmuz 2010 Pazartesi

Fasulye piyazı


Malzemeler

1 konserve Tukaş haşlanmış fasulye
1 yemeklik soğan
1 haşlanmış yumurta
2 adet sivriviber
5-6 adet kornişon turşu
Siyah zeytin
Cherry domates
Elma sirkesi
Zeytinyağı 
Tuz
Pulbiber
Sumak

Yapılışı:
Fasulyeler süzgeçte yıkanarak derin bir kaba alınır. Soğan ince ince kıyıldıktan sonra bir miktar tuzla ovularak öldürülür ve bol su ile yıkanır. Soğanlar, dilimlenmiş turşular, ince ince kıyılmış sivribiberler fasulye ile karıştırılır. Zeytinyağı, sirke, tuz, pulbiber, sumak  ile harmanlanarak servis tabağına alınır. Haşlanmış yumurta, domates, zeytin ve maydonoz ile süslenir.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu gadget'ta bir hata oluştu