1 Haziran 2010 Salı

Levrek buğulama


Malzemeler

2 adet levrek balığı (temizlenmiş)
1 soğan (piyazlık ince ince doğranmış)
1 domates (kabuğu soyulmuş, küçük kare kare doğranmış)
10 adet mantar (ince dilimlenmiş)
2 adet sivribiber (ince halkalar halinde doğranmış)
4 ince limon dilimi
4 adet defne yaprağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
top karabiber (çekilmemiş)

Yapılışı:
Bir kapta soğan, domates, mantar, sivribiber, limon dilimleri, defne yaprağı, zeytinyağı, tuz ve karabiber karıştırılır. Bu karışım eşit miktarda bölünerek balıklar ile birlikte iki büyük parça alüminyum folyonun üzerine konulur. Balıklar ile alt üst edildikten sonra folyoların yanları burularak kapatılır ve fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 40-45 dakika pişirilir. Balıklar folyolardan çıkartılarak servis yapılır.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder