17 Haziran 2010 Perşembe

Sucuklu kuru fasulye

Malzemeler


2 su bardağı kuru fasulye (geceden suya basılmış ve yıkanmış)
1/4 kangal sucuk 
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1,5 büyük boy soğan
2 adet sivribiber (kalın doğranmış)
Tuz, karabiber, pulbiber

Yapılışı:
Fasulyeler düdüklü tencerede orta ateşte 15-20 dakika pişirilir (suyun kaynamaya basladığını belirten düdük sesinden sonra süre tutulur) Yemeklik doğranmış soğan ve biberler yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Salça ilave edilerek biraz daha kavrulduktan sonra sucuklar eklenir. 1-2 dakika daha karıştırıldıktan sonra fasulye (suyu süzülmüş), tuz, karabiber, pulbiber ve sıcak su ilave edilerek fasulyeler helmeleşinceye kadar pişirilir (yaklaşık 20-25 dakika).

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder