22 Haziran 2010 Salı

Barbunya Pilaki



Malzemeler

425 gr. haşlanmış barbunya (Tukaş konserve)
2 havuç
1 büyük boy patates
1 orta boy soğan
3 diş sarmısak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
2 küp kesme şeker
2 çay kaşığı tuz
2 - 2,5 bardak su

Yapılışı:
Soğan küp küp yemeklik doğranır. Sarmısaklar temizlendikten sonra ikiye bölünür. Bir tencerede soğan ve sarmısaklar zeytinyağı ile kavrulur. Soğanlar hafif öldükten sonra yarım daire şeklinde doğranmış havuçlar tencereye eklenir ve 10 dakika kadar kavrulmaya devam edilir (Havuç patatesten daha geç piştiği için havuçları önceden koymamız patatesle aynı zamanda pişmesini sağlıyor). Havuçlar kavrulduktan sonra salça eklenerek bir kaç dakika daha karıştırılır. Patatesler, su, şeker ve tuz eklenir. Patateslerin pişmesine yakın haşlanmış barbunya ilave edilerek pişirilmeye devam edilir. Piştikten sonra geniş bir kaba alınarak soğutulur. Üzerleri maydonoz ile süslenip, isteğe göre limon sıkılarak servis yapılır.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder