17 Mayıs 2010 Pazartesi

Alacalı kek


Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao

Yapılışı:
Bir kapta yumurta ve şeker çırpılır. Yağ, süt, un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek malzemeler iyice karışana kadar çırpılır. Hazırlanan karışım iki ayrı kaba eşit olarak alınır. Bir tanesine kakao ilave edilir ve çırpılır. Yağlanmış kek kalıbına ya da alimünyum folyo ile kaplanmış yağlanmış borcama bir çorba kaşığı ile karışımlardan dökülür. ( 1 kaşık sade karışım, 1 kaşık kakaolu karışım...). Her koyduğunuz karışımı diğer karışımın ortasına gelecek şekilde dökerseniz kekin alacasının görünümü daha güzel olacaktır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirilir.

Not: Kekin pişip pişmediğini kekin ortasına kürdan saplayarak kontrol edebilirsiniz. Kürdana hamur yapışmaz ise pişmiş olduğunu anlayabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu gadget'ta bir hata oluştu