24 Mayıs 2010 Pazartesi

Kıymalı ıspanak yemeği



Malzemeler

1 kg. ıspanak
250 gr. kıyma
2 orta boy soğan
100 gr. sıvıyağ
2 kaşık domates salçası
1 kahve fincanı pirinç
3 bardak su
tuz, karabiber

Yapılışı:
Ispanakların sapları kesilip, yıkandıktan sonra, süzülmeye bırakılır. Bir tencerede yağ ile soğan kavrulur. Soğanlar diriliğini kaybedince kıyma eklenir. Kıyma suyunu çekene kadar ara sıra karıştırılarak pişirilir ve salça ilave edilir. Salça ile bir süre kavrulduktan sonra süzülmüş olan ıspanaklar tencereye alınır, kıyma ile birkaç dakika karıştırılır ve su ilave edilir. Su kaynamaya başlayınca pirinç konularak, kısık ateşte pişmeye bırakılır (Gerekirse altını tutmaması için su ilave edebilirsiniz). Pirinçler iyice piştikten sonra ateşten alınır ve yoğurt ile servis yapılır.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder