23 Mayıs 2010 Pazar

Havuçlu meze







Malzemeler

6 adet havuç
1 kase yoğurt
Zeytinyağı (havuçların hepsi yağlanıncaya kadar)
1 kahve fincanı ceviz (küçük parçalanmış)
2-3 diş sarımsak
Tuz

Yapılışı:
Havuçların dış tarafındaki ince kabukları temizlenir ve bir kaba rendelenir. Tencereye alınarak zeytinyağı ile 10 dakika kadar kavrulur ve soğumaya bırakılır. Ilındıktan sonra ceviz eklenir. Yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuz karıştırıldıktan sonra havuç ile karıştırılır. Üzerine pulbiber dökülerek servis yapılır.

Not: Mezeyi hazırladıktan sonra bir süre buzdolabında bekletip soğutursanız daha lezzetli olacaktır. 

Afiyet olsun...











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder