9 Mayıs 2010 Pazar

Revani



Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şurubu için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
yarım limon suyu

Yapılışı:
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Sırasıyla sıvıyağ, yoğurt, un, irmik kabartma tozu ve vaniya eklenerek çırpılmaya devam edilir. Yağlanmış borcama dökülür ve önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 30-40 dk. pişirilir.

Bir tencerede şeker ve su kaynatılarak şurubu hazırlanır. Kaynadıktan sonra limin suyu eklenir. Revani piştikten sonra ILINMIŞ şurup SICAK revaninin üzerine dökülür. Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.

Not: Şurubu dökmeden revaniyi kare kare kesmeniz şurubun daha iyi emilmesini sağlayacaktır.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder