8 Mayıs 2010 Cumartesi

Ispanaklı peynirli börek


Malzemeler

3 yufka
300-350 gr ufalanmış beyaz peynir
500 gr. ıspanak
1 yemeklik soğan (küçük küçük doğranmış)
2 yumurta + 1 yumurta sarısı
1,5 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı ayçiçek yağı
Kırmızıbiber
Karabiber

(Çay bardağınız çok küçükse süt ve zeytinyağını 2 çay bardağına çıkartabilirsiniz)

Yapılışı:
Soğan az yağda kavrulduktan sonra ıspanak, karabiber, pulbiber eklenir ve ıspanağın diriliği kaybolup, yumuşayıncaya kadar karıştırılır (Peynirin tuzu yeterli oluyor, peyniriniz tuzsuz ise tuz ilave edebilirsiniz). Bir kapta süt, yağ ve 2 yumurta karıştırılarak sosu hazırlanır.

-Tepsi yağlandıktan sonra 1 yufka kenarları dışta kalacak şekilde tepsiye yayılır, üzerine iki üç kaşık sütlü karışımdan dökülür. 

-Onun üzerine 2. yufka parça parça konulur ve tekrar sütlü karışımdan dökülür. 

-Ispanaklı harç eşit miktarda yayılır.

-Son yufka parçalanarak harcın üzerine konulur ve sütlü karışımdan dökülür.

-Kenarları dışta kalan yufka ile üzeri kapatılır, kalan karışım dökülür.

-Üzerine bir yumurta sarısı sürülerek, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri iyice pembeleşinceye kadar pişirilir. (yaklaşık 30 dk.)

Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu gadget'ta bir hata oluştu