11 Mayıs 2010 Salı

Mozaik Pasta


Malzemeler

300 gr. petibör bisküvi
1 yumurta + 2 yumurta akı
125 gr. margarin
3 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
isteğe göre şam fıstığı, ceviz ya da hindistan cevizi

Yapılışı:
Küçük bir tencerede margarin hafif ısıda eritilir. Bir kapta bisküviler 4-5 parcaya ayrılacak büyüklükte kırılır. Ayrı bir kapta yumurtalar çırpılır, diğer tüm malzemeler ile birlikte ılınmış olan margarin eklenir. Malzemeler iyice karışana kadar çırpılır. Kakaolu karışımın üzerine bisküviler eklenir ve büyük bir kaşık yardımıyla bütün bisküviler karışım ile kaplanıncaya kadar karıştırılır. Streç film ya da alüminyum folyoya dokülerek yanlarından bastırılarak piramit şekli verilir ve buzlukta yaklaşık 4-5 saat bekletildikten sonra servis yapılır. İçine şam fıstığı ya da ceviz koymadıysanız hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder