20 Mayıs 2010 Perşembe

Kaya kurabiye


Malzemeler

3 Yumurta
1 su bardağı şeker
250 gr. oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı küçük küçük parçalanmış ceviz
Yaklaşık 3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Yapılışı:
Yumurta çırpılır, şeker ilave edilerek çırpılmaya devam edilir. Oda sıcaklığında yumuşamış margarin eklenir. İyice eriyip, yumurta ve şekerle yoğun kıva gelinceye kadar çırpılır. Ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar un konularak yoğurulur. Kabartma tozu eklenir. Hamur iyice yoğurulduktan sonra üzüm ve ceviz ilave edilerek, hamura eşit miktarda dağılıncaya kadar yoğurulur. Tepsiye yerleştirilen yağlı kağıdın üzerine şekil verilmeden yamuk olarak parça parça hamurlar tepsiye dizilir. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar 25-30 dakika pişirilir.

Not: İsteğe göre üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder