22 Ocak 2011 Cumartesi

Patlıcan salatası



Malzemeler

4 adet patlıcan
yarım limon suyu
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarmısak
1 su bardağı yoğurt
tuz

Yapılışı:

Patlıcanlar yaklaşık yarım saat içi iyice yumuşayıncaya kadar közlenir. (ben ocağın üzerinde közmatikle yaptım, dilerseniz fırındada yapabilirsiniz) Patlıcanlar közlendikten sonra kabukları temizlenir ve kaseye alınır. Çatalla iyice ezilir ve limon suyu, zeytinyağı,tuz ilave edilir. Sarmısaklar rendelenir, yoğurtla karıştırıldıktan sonra patlıcana ilave edilir ve karıştırılır. Maydonoz ve pulbiber ile süslenir. Buzdolabında 1 saat dinlendirildikten sonra servis yapılır.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder