Malzemeler
1 bütün tavuk
Yarım kilo taze patates (kabukları fırçalanarak temizlenmiş)
3 diş sarımsak
2 adet fırın poşeti
Sosu için:
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı pulbiber
yarım çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 damla limon suyu
Yapılışı:
Bir kapta sos malzemeleri karıştırılır. Tavuk ve patates iyice sosa bulanarak en az iki saat bekletilir. Butların aralarından sarmısaklar sıkıştırılır. Tavuk ve patatesler iki ayrı poşete konulduktan sonra fırın tepsisine alınır. Poşetlere kürdan yardımıyla delikler açıldıktan sonra, önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 75 dakika pişirildikten sonra geniş bir borcamda servis yapılır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder