16 Şubat 2011 Çarşamba

Ekşili terbiyeli sulu köfte




Malzemeler

Köfte harcı:
Yarım kilo kıyma
1 yemeklik soğan (rendelenmiş)
Yarım çay bardağı pirinç
7-8 dal maydonoz (ince ince kıyılmış)
karabiber
1 çay kaşığı tuz

2 adet orta boy patates (küp küp doğranmış)
2 havuç (küp küp doğranmış)

Terbiyesi:
1 yumurta sarisi
1 limon suyu

Yapılışı:
Köftelik malzemeler iyice yoğrulduktan sonra küçük, yuvarlak köfteler hazırlanır. Bir tepsiye un serpilir ve köfteler bu una bulanır.  1 litre su koyulmuş tencereye 2 çay kaşığı tuz, havuç ve köfteler ilave edilir. 15 dakika sonra patates koyulur. Havuç ve patatesler piştikten sonra çırpılmış 1 yumurta sarısı, limon karışımı yemeğin suyuyla ılıştırılarak yemeğe yavaş yavaş eklenir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder