Malzemeler
1 kilo patates
7-8 adet kornişon turşu
1 demet yeşil soğan
yarım demet maydonoz
2 adet yeşil biber
sumak
sumak
kimyon (çok az)
pulbiber
Sosu için:
1,5 limon suyu
1,5 çay bardağı zeytinyağı
tuz
Süsleme için:
4-5 adet zeytin
Yapılışı:
Patatesler bir tencerede yumuşayana kadar haşlanır (kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz). Biraz ılındıktan sonra kabukları soyulur ve orta büyüklükte, küp küp doğranır. İnce kıyılmış maydonoz, soğan, biber ve kornişon turşu ilave edilir. Baharatlar ve hazırlanmış sos eklenerek harmanlanır. Üzerlerini zeytin ile süsleyerek servis yapılır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder