1 Mart 2011 Salı

Peynirli tart


Malzemeler
Tart hamuru için:
125 gr. margarin (oda sıcaklığında beklemiş)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurtanın akı
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tuz

İçi için:
250 gr. beyaz peynir
Yarım demet maydonoz (ince kıyılmış)
Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
1 adet yumurtanın sarısı
Pulbiber

Yapılışı:
Margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuz bir kapta çırpılır. Hamur kulak memesi kıvamına gelip, ele yapışmayıncaya kadar un ilave edilerek yoğurulur. Üzerine nemli bir bez örtülüp 15-20 dakika dinlendirilir. Tartın üzerini süslemek için mandalina büyüklüğünde hamur ayrılır. Diğer hamur yağlanmış tart kalıbına yayılır. Kenarlarını yüksek bırakarak ortası el yordamıyla düzleştirilir. Maydonoz, dereotu ve peynir karıştırıldıktan sonra hamurun üzerine yayılır. Ayrılan hamur ince uzun şekillendirilir ve tartın üzeri kafes şeklinde süslenir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirilir. Biberli yeşil zeytin dilimleri ile süslendikten sonra servis yapılır.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder