7 Haziran 2010 Pazartesi

Kabak Mücveri


Malzemeler

1 kg. kabak
5 yumurta
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
3 tepeleme çorba kaşığı un
1-2 çay kaşığı tuz
karabiber
kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:
Kabakların üzerleri iyice kazınır ve rendelenir. Rendelenmiş kabakların suyu sıkılarak bir kaba alınır. İnce ince kıyılmış soğanlar ve dereotu ilave edilir. Yumurta, un, tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır. Bulamaç haline gelen karışım kızdırılmış yağa yemek kaşığı ile dökülerek çift taraflı kızartılır. Sıcak sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. en çok sevdiğim ama yapmayı hiç beceremediğim, çocukken mücevher mücevher diye isteyip durduğum, en sevdiklerimden... gülseren teyzeyle orada eminim mutfağı çoşturmuşsunuzdur meltemcim:)

    YanıtlaSil