17 Aralık 2010 Cuma

Patlican Musakka

Malzemeler

1 kilo patlıcan
250 gr. kıyma
1 adet soğan 
1 adet domates
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 avuç maydonoz
karabiber
tuz

Yapılışı:
Patlıcanlar yıkandıktan sonra alacalı soyulur. İsteğe göre küp küp yada yuvarlak şekilde doğranır ve yarım saat tuzlu suda bekletilerek acı suyu çıkartılır. Kağıt peçete yardımıyla suları iyice alınır. Kızgın yağda arkalı önlü kızartılır. 

Bir tencerede az zeytinyağı ile doğranmış soğan ve sivribiberler pembeleşene kadar kavrulur. Kıyma ilave edilerek rengi değişene kadar kavrulmaya devam edilir. Doğranmış domates ve salça eklenir. Suyu çekinceye kadar pişirilir. Tuz, karabiber ve maydonozlar ilave edilip, 5 dk. daha kavrulduktan sonra ateşten alınır. Patlıcan ve kıymalar ikiye bölünür. Bir kat patlıcan, bir kat kıyma harcı olmak üzere dört kat yapılır. (İsteğe göre üzerine süs olarak yuvarlak domates dilimleri konulabilir) 1 çay bardağı kaynar su ilave edilerek kaynamaya başladıktan sonra 10 dk. orta harlı ateşte pişmeye bırakılır.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder