Malzemeler
500 gr. kıyma
1 soğan
1 diş sarımsak
1 yumurta
4 yemek kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi
6-7 sap maydonoz (ince ince kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
kimyon, karabiber, pulbiber
Yapılışı:
Soğanlar bir kapta rendelenir, fazla suyu sıkılarak kıyma ile yoğurulur. Rendelenmiş sarımsak, ekmek içi, yumurta, maydonoz, tuz ve baharatlar eklenerek yoğurulmaya devam edilir. Yassı şekil verilerek hazırlanan köfteler 1 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra kızgın ateşte pişirilir.
Not: Mangalda pişirecekseniz sıvıyağ ile köfteleri yağlamanız yapışmasını önleyecektir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder