25 Nisan 2010 Pazar

Izgara köfte

Malzemeler

500 gr. kıyma
1 soğan
1 diş sarımsak
1 yumurta
4 yemek kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi
6-7 sap maydonoz (ince ince kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
kimyon, karabiber, pulbiber

Yapılışı:
Soğanlar bir kapta rendelenir, fazla suyu sıkılarak kıyma ile yoğurulur. Rendelenmiş sarımsak, ekmek içi, yumurta, maydonoz, tuz ve baharatlar eklenerek yoğurulmaya devam edilir. Yassı şekil verilerek hazırlanan köfteler 1 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra kızgın ateşte pişirilir.

Not: Mangalda pişirecekseniz sıvıyağ ile köfteleri yağlamanız yapışmasını önleyecektir.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder