25 Nisan 2010 Pazar

Sütlaç


Malzemeler

1 kg. süt
100 gr. pirinç
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Tarçın

Yapılışı:
Pirinç yıkanır, üzerine 3-4 parmak geçecek kadar su koyup karıştırmadan pişirilir (sulu kalırsa suyunu süzebilirsiniz). Pirinçler piştikten sonra soğuk süt eklenir, 1-2 taşım kaynayıncaya kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra şeker eklenir ve iyice eritilir. Pirinç unu yarım su bardağı soğuk suda ezilir ve tencerede kaynamış olan sütten bir kepçe alınarak ılınması sağlanır. Pirinç unu tencereye eklenir (eklerken sütü sürekli karıştırmalısınız). En son vanilya ilave edilir, 1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra kaselere dökülür. Soğuduktan sonra tarçın serpilerek servis yapılır.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder