Malzemeler
1 tavuk göğsü
2 adet 375 gr. konserve bamya (Tukaş cam kavanozda)
1 adet soğan
2 adet domates (yemeklik küçük küçük doğranmış)
1 kaşık salça
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Tavuk göğsü yıkandıktan sonra kuşbaşı (küçük, kare kare) kesilir. Tencerede soğan, bir miktar sıvıyağ ile kavrulur. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca domates, salça ve tuz eklenir, 4-5 dakika daha kavrulur. Tavuklar bu sos ile iyice pişirilir. En son hazır pişmiş bamyalar tencereye koyulur, limon suyu eklenerek 10 dk. orta ateşte pişirilir.
Afiyet olsun...
bravo!
YanıtlaSilcok guzel gozukuyor! canimiz cok cekti, yarin aksam bunu deniyoruz(bu aksama proje var:) ).
ellerinize saglik:)