23 Nisan 2010 Cuma

Etli biber dolması


Malzemeler

500 gr. dolmalık biber 
300 gr. kıyma
1 iri soğan (yemeklik küçük küçük doğranmış)
2 kaşık salça
3 çorba kaşığı pirinç
maydonoz
karabiber, kuru nane, tuz

Üzerine
1,5 bardak su
1 kaşık salça
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı margarin

Yapılışı:
Bir kapta kıyma, soğan, salça, pirinç, maydonoz, karabiber, nane, tuz iyice yoğurulur (Harcı yumuşatmak için çok az su ilave edebilrsiniz). Dolmaların içleri temizlendikten sonra, hazırlanan karışım ile doldurulur, üzerleri yuvarlak domates parçaları ile kapatılarak tencereye yerleştirilir. 1,5 bardak su ile salça ve tuz eritilir, dolmaların üzerine dökülür. Margarini parça parça dolmaların üzerine koyarak, bir miktar sıvıyağ ilave edilerek kısık ateşte 40-45 dakika pişirilir.

Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. taze evli insan olarak etli biber dolmasını bu tarife göre yapacağım =))) süper valla takipteyim , gülseren teyzenin ellerine sağlık ve göz kararsız tarifleri için teşekkürler =) bizimkisi göz kararı tercih ettiğinden kıvam tutturması güç olabiliyor :) senem

    YanıtlaSil
  2. Senem'cim walla boyle yorumlar gelince cok mutlu oluyorum:) bende goz karari ile yapinca tutturamiyorum onun icin annemden gram gram, kasik kasik tarif aliyorum. bugun bizde menude pazi dolmasi var, onu da mutlaka denemeni tavsiye ederim. Etli biber dolmasi icinde simdiden ellerine saglik sekerim:)

    YanıtlaSil