24 Ocak 2011 Pazartesi

Ayva tatlısı



Malzemeler

4 adet ayva
8 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı su + 3 yemek kaşığı şeker
1 elma rendesi
4-5 adet karanfil
5-6 adet ayva çekirdeği
1 büyük fırın poşeti
İsteğe göre kaymak veya kremşanti

Yapılışı:
Ayvalar ikiye bölündükten sonra ortaları oyularak çekirdekleri temizlenir ve bir borcama yerleştirilir. ortalarına eşit miktarda elma rendesi ve 1'er kaşık şeker konulur. Ayvalar fırın poşetine yerleştirildikten sonra şekerli su, karanfil ve ayva çekirdeği  ilave edilip, poşetin ağzı kapatılır. Kürdan yardımıyla birkaç delik açıldıktan sonra önceden 175 derecede ısıtılmış fırında ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirilir (kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edilir) Ayvalar poşetten çıkarılıp bir borcama alınır. Suyu ayvaların üzerlerine gezdirilir. 10-15 dakika daha fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirildikten sonra soğumaya bırakılır.  Soğuduktan sonra üzerlerine kaymak yada kremşanti koyularak servis yapılır.

Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Tarifinizi okudum fakat fırın poşetine koyma kısmı bana ilginç geldi. Fırın poşetine koyarak yapmanın özel bir sebebi var mı, biz fırın poşetine koymuyoruz çünkü.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar..Annemden ogrendigim gibi firin posetinde, az su ile kendi buhariyla pisirmeyi tercih ettim. Sebzeleri buharda pisirmek ve tencerede haslamanin farki gibi aslinda. Ayvalar biraz daha diri kaliyor.

    YanıtlaSil