10 Ocak 2011 Pazartesi

Portakallı kek



Malzemeler

3 yumurta
7 çorba kaşığı şeker
1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
1 çay kaşığı kabartma tozu
7 çorba kaşığı un
1 çay bardağı sıvıyağ

Sosu için:
1 portakal kabuğu rendesi
2 portakal suyu
4 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:
Yumurta, şeker, portakal rendesi, portakal suyu, kabartma tozu, un ve yağ iyice çırpıldıktan sonra kek kalına dökülür. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir. Kek pişerken sos hazırlanır. Portakal kabuğu rendesi, portakal suyu ve şeker 1-2 taşım kaynatılır. Kek ılındıktan sonra, ılık sos üzerine dökülür. (Sos dökülmeden önce keke kürdanla birkaç delik açılırsa sosunu daha iyi çekecektir)

Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Super görünüyor bu kek..çok hoşuma gitti,ellerine sağlık..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Gorunusu gibi lezzetide harikadir:) sizlerin yaninda ben yolun cok basindayim daha ama begendiginize cok sevindim, birgun de deneyip afiyetle yersiniz..

    Sevgiler,

    Meltem

    YanıtlaSil