Malzemeler
3 yumurta
7 çorba kaşığı şeker
1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
1 çay kaşığı kabartma tozu
7 çorba kaşığı un
1 çay bardağı sıvıyağ
Sosu için:
1 portakal kabuğu rendesi
2 portakal suyu
4 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
Yumurta, şeker, portakal rendesi, portakal suyu, kabartma tozu, un ve yağ iyice çırpıldıktan sonra kek kalına dökülür. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir. Kek pişerken sos hazırlanır. Portakal kabuğu rendesi, portakal suyu ve şeker 1-2 taşım kaynatılır. Kek ılındıktan sonra, ılık sos üzerine dökülür. (Sos dökülmeden önce keke kürdanla birkaç delik açılırsa sosunu daha iyi çekecektir)Afiyet olsun...
Super görünüyor bu kek..çok hoşuma gitti,ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler..
Gorunusu gibi lezzetide harikadir:) sizlerin yaninda ben yolun cok basindayim daha ama begendiginize cok sevindim, birgun de deneyip afiyetle yersiniz..
YanıtlaSilSevgiler,
Meltem