18 Mayıs 2010 Salı

Mantarlı Et Sote

Malzemeler
500 gr. kuşbaşı et
300 gr. mantar
1 büyük boy soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
5 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber, kekik, kimyon

Yapılışı:
Soğanlar yağda diriliğini hafif kaybedinceye kadar sarımsak ile birlikte kavrulur. Et ilave edilir ve dışları renk değiştirene kadar 10-15 dakika kavrulmaya devam edilir. Etler, soğanlar ile birlikte sotelendikten sonra salça eklenerek 10 dakika daha kavrulur. Yıkanmış ve dörde bölünmüş mantarlarla birlikte tuz, karabiber, kekik, kimyon konularak iyice karıştırılır. 3 su bardağı su ilave edilerek yarım saat harlı ateşte, sonra kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat su iyice çekene kadar pişirilir. Yanında pilav ve ayranla servis yapılır.

Not: Mantarlari ince ince doğramak yerine dörde bölüp pişirdiğinizde etle birlikte mantarın tadını daha güzel alabiliyorsunuz. 

Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. oy oy oyyyy...
    bu yapilir mi bize boyle yogun bir gunde ama!
    muhtesem! :)

    (soru: etleri ne diye aliyoruz meltem? just chops mi, yoksa fat orani vs. ozel birsey belirtmemize gerek var mi kasap amcaya?)

    YanıtlaSil
  2. mis gibi yedim şimdi :) yummyy yummyyy
    ece'ye proteyin :))

    YanıtlaSil
  3. Elifcim afiyet seker olsun canim:) Suan firinda sicak sicak kurabiyeler var bak, onlarida tavsiye ederim (kaya kurabiye) mucxxx

    YanıtlaSil
  4. Muratcim biz buradan "beef stew" olarak aliyoruz kusbasi etleri. Fat orani az yagli olsun. Cok yagli olunca yemek yerken onlari bir yandan temizlemek zor oluyor. Costco varsa yakinlarda oradan alin, biz bayagi memnunuz oranin etlerinden.

    YanıtlaSil