9 Mayıs 2010 Pazar

Patlıcanlı kebap



Malzemeler

  • 1 kilo patlıcan
  • 2 adet orta boy soğan (piyazlık, ince ince doğranmış)
  • 500 gr. kuşbaşı doğranmış et
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1-2 adet sivribiber (ince doğranmış)
  • Sıvıyağ
  • tuz, karabiber, kimyon, kekik

Yapılışı

Patlıcanlar alacalı soyulur, küp küp doğranır, üzerine tabak kapatılarak derin bir kabın içerisinde en az yarım saat tuzlu suda bekletilir. Sudan çıkarılan patlıcanlar kurulandıktan sonra kızgın ateşte kızartılır. Hafif tuzlanarak bir tabağa alınır. Başka bir tencerede piyazlık ince ince doğranmış soğanlar ve biberler pembeleşinceye kadar yağda kavrulur, salça eklenir ve bir müddet daha kavrulduktan sonra et ilave edilir. 5-10 dakika karıştırılır. Tuz, karabiber, kimyon ve kekik ilave edilir. Etleri 1-2 parmak geçecek şekilde su katılır. 40-45 dakika kısık ateşte pişirilir ve altta et kalacak şekilde üzerlerine patlıcanlardan konularak servis yapılır. İsteğe göre maydonozla süsleyebilirsiniz.

Yanında sade pirinç pilavı ve cacık tavsiye edilir.

Afiyet olsun... 





2 yorum:

  1. hemen yarın deniyorum.tarif için teşekkürler meltemcim ellerine sağlık ;) ceyda

    YanıtlaSil
  2. Umarım afiyetle yemişsinizdir Ceyda'cım. Bugün mantarlı et sote var menüde, onu da yarın paylaşacağım:)

    YanıtlaSil